Tegn på misbrug

02 februar 2022 Steffen Hansen

advertorial

Der findes mange tegn på misbrug, men der er nogen forskellige tegn på misbrug som gør sig gældende ved stort set alle misbrugere. Misbrug kan forekomme af mange typer og slags, hvis du er i tvivl om du har en form for afhængighed, så følg med her og find ud af om du lider af et misbrug eller afhængighed. 

Misbrugscenter

Forskellige tegn på afhængighed

1. Du har en trang til at benytte et bestemt objekt eller indtage et stof jævnligt, helst flere gange om ugen.

2. Du sørger hele tiden for at det ligger tilgængeligt for dig.

3. Du har gjort flere mislykkede forsøg på at stoppe

4. Du udfører handlinger som du typisk ikke normalt ville gøre, for at fremskaffe det givne produkt.

5. Du skal benytte dig af produktet for at kunne komme igennem dagens strabadser.

Andre typiske tegn hos unge

Skolen. Dårlig trivsel i skolen forekommer let, og der ses tit undskyldninger for at blive hjemme samt et stort fald i præsentations niveauet. 

Kropslig sundhed og udseende. At man ikke gider noget eller dårligt manglende omsorg for sig selv eller andre.

Opførsel. Hvis personen har et overdrevet hemmeligholdelse af personlige forhold, omkring hvem de hænger ud med, hvad de foretager sig der hjemme kan være mulige tegn på misbrug

Penge. Et pludseligt behov for penge gentagende gange, uden en forklaring på hvad de skal bruge dem til. Tyveri eller genstande kan også være et tegn. Det kan være for at personen skal dække de store udgifter der er ved at bibeholde misbruget.

Kontakt et misbrugscenter

Hvis man selv står og døjer med lignende eller man kan se at en ven eller bekendt, går under disse kriterier bør man opsøge et behandlingscenter. Et misbrugscenter kan hjælpe med at behandle de trange man går med i hverdagen. Det er nemt at opsøge et misbrugscenter, det kan man eventuelt gøre ved at søge efter det på internettet.

Flere Nyheder