Tapas : Små retter med stor smag

04 December 2023 Signe Lindhard

editorial

Tapas er en spansk tradition, der har spredt sig verden over. Det er små, delikate retter, der serveres som en form for snacks eller som en hel måltidoplevelse. Tapas kan bestå af alt fra oliven og skinke til fisk og grøntsager, og der er næsten ingen grænser for, hvad man kan servere som tapas.

Tapas har en lang historie i Spanien og er blevet en del af landets kultur og traditioner. Oprindeligt blev tapas serveret som en lille hapser, der følges med et glas vin eller øl.

Det siges, at tapas har sin oprindelse i det 16. århundrede, hvor vinbønder brugte små stykker brød eller skinke til at dække over glasset og holde fluerne væk. Senere udviklede tapas sig til delikate retter, der kunne nydes på barer og restauranter over hele landet.

Sammensætning af tapas

Tapas kan bestå af en lang række forskellige ingredienser og smagsvarianter. Det kan være alt fra små stykker brød med tomat og olivenolie til grillede grøntsager, fisk og kød. Det vigtigste er, at retterne er små og delikate, så man kan smage på mange forskellige retter og kombinationer.

Nogle af de mest populære tapas-varianter er skinke (jamon), forskellige oste, patatas bravas (stegte kartofler i tomatsovs) og chorizo. Men der er næsten ingen grænser for, hvad man kan servere som tapas.

tapas

Sådan laver du dine egne tapas

Hvis du vil prøve at lave dine egne tapas derhjemme, er det en god idé at starte med nogle af de klassiske tapas-retter som f.eks. patatas bravas eller oliven. Det er også en god idé at sammensætte forskellige retter, så man får en smagsoplevelse, der er varieret og interessant. Man kan også tilføje nogle moderne twist til klassiske tapas-retter, f.eks. ved at servere en røgfisk-pate i stedet for traditionel røget laks.

Du kan også vælge at bestille tapas udefra. Vi vil anbefale Mums i Aalborg, som tilbyder lækker tapas til alle slags anledninger : https://mumsshop.dk/tapas/

More articles