Få løst dine rygproblemer hos en kiropraktor

26 juli 2019 Astrid Pedersen
Få løst dine rygproblemer hos en kiropraktor

Døjer du med smerter i ryg og lænd, eventuelt forårsaget af en indeklemt iskias nerve eller en diskusprolaps? Har du ofte hold i nakken som følge af mange timer foran computeren hver dag? Eller har du skævheder i rygsøjlen – for eksempel skoliose eller uligestilling i ryg eller bækken opstået som konsekvens af forskelle på benlængde eller knoglebrud? Så er det muligt, at et besøg hos en dygtig kiropraktor kan hjælpe dig.

Hvad er en kiropraktor, og hvordan foregår behandling hos en kiropraktor?

For at blive autoriseret kiropraktor skal man gennemføre en femårig uddannelse på universitetet, efterfulgt af et år i praktik hos en uddannet og praktiserende kiropraktor. En kiropraktor er uddannet til at behandle de fleste former for smerter eller nedsat mobilitet i bevægeapparatet, for eksempel muskelømhed i forbindelse med sportsskader (typisk forstuvninger eller fibersprængninger).

Måden, hvorpå en kiropraktor behandler, baserer sig på en række forskellige håndgreb og tryk. Du vil muligvis opleve, at kiropraktoren ”knækker” din ryg eller din nakke. Der er dog ikke tale om, at knoglerne knækker – det, du hører, er luftbobler i muskelsækkene, som popper, idet et led skubbes på plads, lidt lige som når du knækker fingre. Mange første gangs patienter på kiropraktorens briks vil føle et vist ubehag, men man vænner sig hurtigt til fornemmelsen. Og hos en uddannet og erfaren kiropraktor er man i trygge og sikre hænder.

Hvem kan gå til kiropraktor?

En kiropraktor har status af special læge, og du behøver således ikke en henvisning fra din egen læge for at opsøge en kiropraktor. Det er muligt at opnå tilskud til kiropraktor behandling gennem en privat tegnet sygeforsikring – for eksempel sygeforsikringen Danmark – eller en sundhedsordning tegnet via din arbejdsplads. Og da kiropraktorer er omfattet af det offentliges tilbud om behandling, får du automatisk offentligt tilskud til kiropraktorbehandling.

Læs mere på https://kiropraktoren-hammel.dk/ 

Flere Nyheder