Få has på ridser, skrammer og pletter med en gulvafslibning

29 juli 2019 Astrid Pedersen
Få has på ridser, skrammer og pletter med en gulvafslibning

Et trægulv i egen bolig kan vise sig at repræsentere en stor værdi for dit hus eller for din lejlighed. Måske kan det være vanskeligt at se, hvordan et slidt og plettet trægulv, som giver dig splinter i tæerne, kan udgøre noget som helst form for aktiv. Men hvis trægulvet kun er slidt i overfladen, og dertil ellers intakt og sundt, er det faktisk mere værd end man skulle tro – især hvis der oven i købet er tale om et originalt trægulv, som er bygget samtidig med at boligen er opført.

Før i tiden var træværk standard materiale, når det handlede om gulv belægning i nyopførte boliger. Der er nærmest ikke noget mere lækkert end et plankegulv i en klassisk murermester villa, eller et smukt og dekorativt sildebens parket i en bungalow eller i en herskabs- eller patricier lejlighed. Træ er og vil altid være det mest ideelle materiale til gulve. Og der er absolut ingen grund til at udskifte et originalt, intakt trægulv, så længe træværket er sundt, og gulvet udelukkende er præget af overfladiske skønhedspletter.

Få gulvet til at stå som nyt med en grundig gulvafslibning

Det virker især overflødigt at udskifte gulvet med et helt nyt trægulv, når man med en professionel gulvafslibning kan gøre det smukt og ensartet i overfladen igen – og det endda på væsentligt kortere tid, og med en del mindre besvær, end det kræver at skifte hele gulvet ud.

Ved en gulvafslibning fjernes det lag af gulvet, i hvilket de værste misfarvning og skrammer sidder indlejret. For de fleste trægulve drejer det sig ikke om andet en en, højst to millimeter. Således kan langt de fleste trægulve, uanset type, tåle en gulvafslibning. Du bør dog lade din professionelle og faglærte gulvmand foretage en vurdering først, så du er sikker på at en gulvafslibning er det rigtige. Find ham på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder