Brug tid på at finde den rigtige bil

15 december 2020 Lotte Hindsberg

I dag hvor de fleste har en rigtig travl hverdag med lange arbejdsdage, indkøb, fritidsinteresser og hentning af børn, er det vigtigt, at ens bil fungerer og ikke i tide og utide skal forbi et værksted for at blive repareret.

Selvfølgelig vil en spritny bil mindske muligheden for at bilen ender på værkstedet, men konstant at have en ny bil i garagen er ikke realistisk, især ikke hvis din nuværende bil ikke kan blive solgt. Nye biler er dejlige, men en brugt bil kan afgjort også bruges, især hvis man tager sig tid til at finde den rigtige. Du kan f.eks. se på brugte biler i Frederikshavn.

Undersøg de forskellige biltyper grundigt

Inden du køber eller besøger en forhandler for at kigge på en mulig bil undersøg først hvad der er skrevet om bilen. Har nuværende og tidligere ejere været glade for den. Vil de købe den igen næste gang de skal have en ny bil eller siger de, ikke om jeg så fik den forærende. 

Et andet vigtigt område der er værd at undersøge, er hvilke fejl sender bilen på værksted. Er det fejl der er hurtig og nemt fixet eller koster det dyrt i reservedele og mekanikerregninger. Med mindre du selv kan reparerer bilen anbefales det, at du holder dig langt væk fra den type biler. 

Undersøgelse af selve bilen

En ting er at læse om bilmodellen. Næste skridt er den specifikke bil som du overvejer at købe. 

Det anbefales at du tager din brugte bil forbi en uvildig mekaniker og får ham til at undersøge den grundigt. I snit finder de 6-8 fejl. Det er fejl der enten skal laves eller også skal du have et nedslag i prisen. Du bør også køre en lang tur og lære bilen at kende. Det skal være på mindst en halv time.

Flere Nyheder