Boller i karry – nem og lækker hverdagsmad
I Danmark har vi en vidstrakt tradition for at indoptage andre landes køkkener i vort eget, og gøre mere eksotiske retter til en del af vores madkultur. Et eksempel herpå er boller i karry – ikke oprindeligt en klassisk dansk ret, men samtidig milevidt fra sine indiske og asiatiske inspirationskilder.
Boller i karry – velsmagende og en smule eksotisk
Karry er et krydderi, som er sammensat af mange forskellige andre krydderier – et såkaldt blandingskrydderi. De varianter af karry, som vi fortrinsvis køber i pulverform herhjemme, har meget lidt at gøre med den traditionelle indiske karry. Men det smager stadig vildt godt, og danskerne har i den grad taget det farvestrålende og aromatiske krydderi til sig.
Til en god gang dansk, gammeldags boller i karry hører kødboller, fremstillet af hakket kalv og flæsk, (som vi kender det fra frikadeller), piskefløde, karrypulver og æbler. Allerede når man læser ingredienslisten, kan man se, at det indiske køkken fylder meget lidt i denne opskrift. Men retten er utroligt velsmagende i sig selv, og serveres den med en stærk mango chutney, kan danske boller i karry sagtens opnå et pift af det eksotiske.
Det er nemt at lave boller i karry
Da boller i karry ikke er en stærk eller spicy omgang, kan du sagtens servere den velsmagende ret for hele familien. Og al sandsynlighed taler for, at ungerne vil elske den lækre smag. En af de virkelig gode ting ved boller i karry er, at det er en ret, som er nem at lave – og som sagtens kan fryses ned eller gemmes i op til flere dage i køleskabet, uden at den mister sin smag. Faktisk bliver boller i karry blot bedre af at blive gemt over natten, og kan snildt varmes op igen.
Du kan finde opskriften på den danske variant af boller i karry på dk-kogebogen.dk