Puslespil er godt for hjernemusklerne
Der findes så utallige mange smukke puslespil derude i verden, og man kan få alt fra nogle med børnemotiver og store brikker til små børn og så dem med helt op til flere tusinde brikker, der fylder næsten hele sofaborde at samle, hvor brikkerne er meget små, og farverne er meget ensformige.
Man ser heldigvis stadig, at den slags aktiviteter er noget, som familier med videre samles om i sommerhuse, fordi man skal koble digitalt fra, og man gerne vil lave noget, der kræver koncentration, ro og ikke larmer for meget.
Men man ser det sjældent bliver benyttet så meget derhjemme i hverdagen, og det er virkelig en skam, og det skal vi fortælle dig om.
Mange ser puslespil som noget nær det kedeligste spil, man kan samles om, fordi det er meget ensformigt, kræver et overblik, og man kan blive frustreret over ikke at finde en løsning, når man skal have den – og man kan ikke få et hint, som man kan det med andre spil nu om dage.
Men det er netop grunden til, at det er så godt at blive udfordret på den måde, hvor man ikke alene skal bruge kroppen, men hvor man også skal lære at koncentrere sig, eventuelt samarbejde og have tålmodighed.
Det er nogle dyder, som man er ved at glemme i det moderne samfund.
Som nævnt findes der puslespil til store og små, og derfor bør man som aktiv forælder forære puslespil til ens børn og samle dem sammen med dem, så de bliver engageret i at samle puslespil senere i livet og give den tradition videre til deres egne børn.
Det er jo så nemt at gå til med puslespil, at man kan have ældre med også, der måske lige har brug for at aktivere hjernecellerne om noget, der ikke er så besværligt at gå til.