Kokkeknive er nogle meget personlige genstande for kokke

12 April 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis man ikke ligefrem er kok eller går specielt meget op i madlavning, så vil man nok blive overrasket over, hvor meget kokke går op i især deres knive.

Mange redskaber kan de klare sig med, når de er ude, som ikke er deres egne, og man er selvfølgelig nødt til at spørge om retning og vejledning, hvis man ikke kender dette nye køkken; men disse kokke tager som regel deres egne knive med, hvis de arbejder ude.

Det er både en måde på at føle sig hjemvant på og have lidt med af sit eget køkken med, når man ikke har mulighed for at tage hele køkkenet med, men det er også, så man har noget af det vigtigste redskab til at lave mad med, som man ved, virker.

Og det er netop knivene, for der findes mange forskellige knive til forskellige udskæringer, kød og meget andet, og den slags kan man ikke forvente, at der lige findes i et andet køkken, man besøger.

En kok har altid sine egne kokkeknive

Derfor pakker en kok gerne sine egne knive ned i en æske, pose eller lærredssæk, når de enten skal arbejde professionelt i et andet køkken, eller hvis de bare tager i sommerhus, hvor deres egne knive ikke er, eller hvor de ikke kan regne med, at der forefindes de knive, som man skal bruge.

Man er derfor på den sikre side, når man tager de knive med sig.

Dog skal man være påpasselig med at transportere knive over både korte og lange afstande og specielt over landegrænser, da det kan se mistænkeligt ud, at man tager noget med sig, der potentielt kan være mordvåben.

En kok går meget op i sine knive, så disse kokkeknive er også valgt med stor omhu og kan følge dem længe, så længe de husker at passe godt på dem.

More articles