Ingen jul uden et juletræ

07 December 2019 Mette Pedersen
Ingen jul uden et juletræ

I de fleste danske hjem er der én bestemt tradition, som de færreste afviger fra. Der skal et juletræ til, hvis det skal blive rigtig jul, og heldigvis er landet fyldt med en masse smukke træer af forskellige sorter, så det er nemt at få fat i det helt rigtige træ.

Findes der noget mere idyllisk end at sidde en mørk decemberaften og kigge på det smukke juletræ i stuen fyldt med pynt samlet gennem årene? Nej, de fleste synes, det er topmålet af hygge i december med et flot juletræ.

Det er meget forskelligt, hvilken sort folk forestrækker og hvor stort det skal være. Som regel sværger man til én bestemt slags træ, fordi sådan et har familien haft i generationer.


Juletræ helt til loftet

Hvis der er noget, der kan skabe en mild form for uenighed, når det kommer til udvælgelse af årets juletræ, så handler det om størrelsen. Skal træet gå helt til loftet eller skal det ikke, det kan mange være uenige om. Her er der også tradition for forskellige højder fra familie til familie.

Uanset om træet skal være højt eller lavt, så kan du heldigvis finde det rette træ i stort set alle byer og på landet. Kig efter salg af juletræer engros. Finder du en god forhandler, har de som regel et træ, der matcher dine ønsker. Her kan du selv vælge størrelse og sort, alt efter hvad du helst vil have.

Når først du har juletræet med hjem, kan du enten lade det stå udenfor i en periode, før du sætter det ind. Eller du kan tage det ind i stuen forholdsvis tidligt i december, men husk blot på at sådan et træ nemt bliver tørt og træt at kigge på. Det kan du afhjælpe ved at bruge en fod til juletræet, hvor du kan hælde vand i. Det forlænger træet levetid en anelse. 

More articles