Husk disse ting til bådturen

28 september 2020 Lykke Holzmann Søby

Sejlsæsonen er over os, men inden du når ud på alt for dybt vand, er det vigtigt at sikre dig, at du har det rigtige bådudstyr med på turen. Herunder er samlet nogle forslag der forbereder dig til forskellige scenarier.

Et godt navigationssystem

Et godt kort, i form af enten det nyeste elektroniske GPS-kort eller blot opdaterede papirer, er et absolut must. Mens mange områder af landet er godt markeret, skal du have opdaterede diagrammer. Med elektroniske kort til rådighed for tablets til billige penge, er der ingen undskyldning for ikke at have de nyeste kort lige ved hånden.

Redningsveste er noget af det vigtigste, når du er på en båd

En veludstyret og serviceret redningsvest kan redde dit liv, hvis du falder overbord. Det er det allervigtigste sikkerhedsudstyr. Glem ikke skridtstropperne og sprøjt beskyttelse på for at holde bølgerne.

Godt tøj

Et gammelt ordsprog siger, at “Der findes ikke dårligt vejr – kun forkerte klæ’r.” Med dette i tankerne vil intet sandsynligvis ødelægge din dag på vandet mere end at være våd og kold – så sørg for at du og dem der skal med, alle er klædt passende. Det betyder mange tynde lag, som er langt bedre til at fange varme end tykkere trøjer, såvel som den bedste vandtætte kvalitet, du har råd til. Det er også en god idé at have en kasket med, der skygger for solen.

VHF Radio er måden at kommunikere på vand

Mens mobiltelefoner fungerer godt på land, er der ingen erstatning for en velfungerende VHF-radio, når du er på vandet. Den bedste type er et fast sæt med en antenne ved masthovedet, men selv en håndholdt VHF vil gøre jobbet. Du skal bruge en operatørlicens for at bruge den, og båden kræver en radiolicens.

Brandslukkere

Brande ombord er mareridt, og både – med brændstof, gas og glasfiber – er ultraantændelige. Sørg derfor for, at du har egnede brandslukkere om bord, og ved, hvordan du bruger dem. Automatiske maskinrumslukkere er en god beskyttelse, samt en brandslukker i nærheden af ​​komfuret og et brandtæppe i kabyssen.

Flere Nyheder