Man kan ikke sådan lige gøre en nedbrydning om

27 December 2020 Anders Lundtang Hansen

Lad os tage en lille gåde til at starte med: Hvad er det, som du kan blive ved med at fjerne omkring, men som blot resulterer i, at det inderste bliver større og større?

Det lyder som en selvmodsigelse, men svaret er faktisk et hul. Nu giver det måske mening.

Man kan jo godt fylde et hul op, men hvis man allerede har et hul, og man fjerner noget fra dets omrids, så bliver selve hullet jo større. Når man tager noget væk bliver der jo mere af ingenting.

Et andet eksempel, der nok skal komme til at give mening med nedbrydning senere, er, når man har fået nye lærlinge på en arbejdsplads som håndværkere. Så beder man dem for eksempel om at hente søm-forlængere med videre.

Her er der så tale om at bede om noget, som der intuitivt ikke kan lade sig gøre, men det lyder alligevel så officielt – og man adlyder jo ens chef – så man går på en uendelig jagt efter den funktion at forlænge et søm med, som ikke findes.

Og så videre til, hvorfor man ikke kan gøre en nedbrydning om.

Du kan ikke fortryde den nedbrydning

Hvis man har nogle elementer, som skal gøres mindre – det kunne være som nedbrydning i Herning af nogle komponenter, der skal gøres mindre til bortskaffelse eller brug andetsteds i en specifik størrelse – så skal man have styr på forhånd, hvor småt det skal være.

For det er sådan set ikke svært at “ødelægge” ting, men hvis man får smadret det for meget, så er det ikke bare sådan lige at sætte sammen igen.

Man knuser jo for eksempel ikke en sten til grus for så at fortryde det og sætte sig til at lime delene sammen med superlim.

Det er praktisk talt nærmest umuligt, så man er nødt til på forhånd at være sikker på, hvor meget det givne skal brydes ned, så man ikke får brudt det for langt ned.

More articles