Lækre gammeldags tynde pandekager til hverdag og fest

12 May 2018 Astrid Pedersen

editorial

Når lækkersulten banker på, og du virkelig har lyst til noget sødt og fedt – så kan du hurtigt selv bikse en pandekagedej sammen! Det er billigere end at skulle ud og købe kager hos bageren, og der er da ikke noget mere lækkert en helt friskbagte, bløde pandekager med syltetøj, is eller sukker!

Pandekager – det nemme alternativ

Helt grundlæggende skal du kun bruge mælk, æg, mel, smør, sukker og salt til dine gammeldags pandekager. Det er ingredienser, man for det meste har i køkkenskabe og køleskab – og hvis ikke, er de for det meste til at skaffe hos selv den mindste kiosk eller købmand. Med disse enkle ingredienser kan du, nemt og hurtigt, trylle lækre, lune pandekager frem, som du kan nyde med stort velbehag. Og har du lavet for mange (hvornår har man sidst hørt om, at dét skete …), kan kolde pandekager snildt nydes dagen efter med smør og sukker. Har du børn, vil de elske at finde denne lille snack, når de åbner madpakken i spisefrikvarteret. Og de vil helt sikkert også nyde den varme udgave som dessert i hverdagen, eller som et ekstra indslag ved børnefødselsdagen.

Gammeldags pandekager behøver intet specialudstyr

I modsætning til blinis og amerikanske pandekager, som kræver henholdsvis en special blinis pande og en blender for at mixe den tykke, luftige dej, skal du til traditionelle pandekager blot bruge en skål og en ske til at røre dejen samt en helt almindelig stegepande og en dertil hørende spatel, når pandekagerne skal bages. Det er dog også en fordel at være i besiddelse af en ovn, hvor pandekagerne kan hvile ved lav temperatur, efter at de er kommet af panden. Men det er faktisk ikke engang strengt nødvendigt – pandekagerne kan sagtens hvile og blive bløde i et tildækket fad, pakket inde i viskestykker.

Se den fulde opskrift på dk-kogebogen.dk

More articles