Hvem kan have gavn af en revisor?

25 februar 2020 Astrid Pedersen
Hvem kan have gavn af en revisor?

Alle med eget momsnummer og en vis indtjening i virksomheden kan have stor glæde af hjælp fra en dygtig revisor. Det er selvfølgelig begrænset, hvor meget du som freelancer eller som enkeltmands virksomhed har brug for revisoren i det daglige.

Din revisor er dog vældig nyttig, når du skal have godkendt og påtegnet dit årsregnskab. Dette kan du enten selv opstille eller få en bogholder til at tage sig af. Du finder ofte bogholdere eller regnskabs medarbejdere under samme tag som din revisor, hvilket er en fordel.

Bogholderen kan tage sig af din løbende bogføring, og sørge for at regnskabet er pænt og overskueligt opstillet til revisoren, med de rette konti og posteringer. Så kan revisoren godkende det en gang om året, og dermed sørge for, at du for det første ikke betaler hverken for meget eller for lidt i skat, og at du for det andet har et flot regnskab med en tilhørende rapport, som du kan bruge overfor eksempelvis banken i forbindelse med ansøgning om et lån i din virksomhed.

Revisoren som finansiel rådgiver

Større virksomheder bruger i højere grad revisoren som rådgivende instans, når det handler om økonomiske fordele ved eksempelvis omlægning af virksomhedens finansielle dispositioner. Revisoren kan også hjælpe i forbindelse med selskabs stiftelse, hvis virksomheden skal splittes op, eller hvis to virksomheder skal lægges sammen. Her kan revisoren bidrage med sin store viden omkring de juridiske og skattemæssige aspekter omkring sådanne aktiviteter, samt sørge for, at de relevante dokumenter tilvejebringes, udfyldes korrekt, og indberettes til de rette myndigheder.

Hvis du leder efter en dygtig revisor i Skive, kan du med fordel tjekke Revisionsfirmaet Lars Olsen A/S ud. I dette revisorhus finder du udelukkende dygtige og dedikerede revisorer, bogholdere og regnskabs medarbejdere, som kan hjælpe dig med alt fra virksomhedens daglige økonomiske drift som med finansiel og skattemæssig rådgivning. Læs mere på lars-olsen.dk

Flere Nyheder