Få altid uvildig rådgivning ved boligkøb

07 March 2018 Camilla Skøtt

editorial

En så stor beslutning som boligkøb bør altid følges af grundig rådgivning. Som køber er du bedst stillet med en certificeret BOLIGadvokat, der udelukkende varetager dine interesser.

Når du skal finde en boligadvokat, så dukker der mange forskellige advokathuse op, og de billige boligadvokater er ikke nødvendigvis ringere end de dyre. Faktisk er det ikke prisen, der er afgørende, men derimod graden af specialisering.

Fra almen advokat til specialist

Hvis du løber ind i en advokat, der varetager mange forskellige områder, så kan du roligt regne med, at graden af specialisering er forholdsvis lav. Det er ikke muligt at være specialist på så mange områder, hvis man er ene mand. Derimod findes der store advokathuse, hvor en lang række advokater udelukkende koncentrerer sig om køb og salg af enfamilieshuse.

Du kan også finde enkeltmandsvirksomheder, hvor advokaten har valgt at specialisere sig i bolighandel. Her er specialiseringsgraden også høj, og her vil du mange gange også kunne finde en advokat, der er certificeret af Danske BOLIGadvokater.

Danske BOLIGadvokater – hvad er det?

Når en advokat er certificeret af Danske BOLIGadvokater, så betyder det, at han eller hun skal efterleve en række krav, som Advokatrådet og Forbrugerrådet har nedsat for at give dig de bedst mulig vilkår.

Kravene handler blandt andet om, at advokaten ikke må modtage provision fra banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber og lignende, ligesom han eller hun skal tilbyde dig et gratis formøde, hvis du ønsker det. Det kan være en god idé, da du på den måde kan mærke efter i maven, om det er den rette advokat, du har fundet frem til.

Sidst men ikke mindst skal en BOLIGadvokat altid tilbyde en fast pris på arbejdet. Det betyder, at du ikke risikerer at løbe ind i en høj regning, når handlen er afsluttet – i hvert fald ikke højere end forventet. Prisen for køberrådgivning ligger som regel mellem 5-7.000 kr. afhængigt af, hvilken bolig du skal købe.

More articles