Detaljer og det vigtige ved at sætte medaljer på folk og en selv

20 August 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er bare SÅ fedt at modtage en medalje, om det så er fordi, at man har udmærket sig i krig, gjort en ekstraordinær indsats for sit fædreland, bliver anerkendt for langt og trofast tjeneste eller slet og ret fordi, at ens kollegaer har fået lavet en medalje hos www.pokalbutikken.dk for at vise, hvor meget de holder af dig.

Men det kan være svært at sætte sådan en medalje godt nok på plads på brystkassen, hvor den ofte skal sidde uden på tøjet, så det kommer vi lige med nogle råd til.

Som det første skal du vide, hvilken medalje du vil have på, eller om du vil have mange medaljer på, så du ender med at ligne en aldrende general med et helt sildesalat på. Disse medaljer er ofte sat sammen, så man ikke skal påføre dem enkeltvist.

Dernæst skal man se på, hvordan stoffet er på tøjet, det skal sidde: er det hårdt, blødt eller meget tyndt. Det siger noget om, hvor mange kræfter man skal bruge for at sætte medaljen på plads.

For oftest bruger man jo en lukkemekanisme på sådan nogle medaljer, hvor man skal sætte en nål fast i en hængsel og tage den ud igen, når man vil have den af, hvorfor man skal have den gennem et stykke af stoffet på tøjet, så man kan sætte den fast.

Man skal her hverken bruge for lidt stof, så medaljen slasker rundt, men man skal heller ikke brug for meget, så det kan være svært at lukke medaljen helt i.

Det sidste kan medføre, at man ender med at presse nålen ind i huden på sig selv eller den, man er ved at sætte den på – og det kan gøre ondt.

Imens alt det her står på, skal man også holde øje med, at medaljen hænger lige. Alt andet er bare sløset.

More articles