Sovetips til baby

10 september 2019 Lykke Holzmann Søby
Sovetips til baby

Undersøgelser viser, at jo flere nætter i løbet af ugen et spædbarn kommer i seng på samme tid, jo bedre vil hun sove. En god idé er at give hende et bad for at markere slutningen på ​​dagen; selvom du springer over, det skyldes at det varme vand fremkalde træthed.

Måske er hun sulten

Før du og din partner går i seng, skal du vække dit barn forsigtigt så du kan amme hende eller give hende den sidste flaske. Det vil hjælpe ham med at vågne mindre i de kommende timer. Læg ham derefter tilbage, mens han stadig er vågen, men træt.

Lav ikke øjenkontakt.

Du bør undgå at stirre ind i din babys smukke øjne sent om aftenen. Når din baby har øjenkontakt, er det næsten som om hun drikker en dobbelt latte – hjertefrekvensen fremskyndes, blodtrykket stiger, og hun bliver mere vågen. Lav masser af øjenkontakt i løbet af dagen, så hun ved, at det er tid til at være vågen, da det øger hjerneudviklingen.

Reguler temperaturen

De fleste sover bedre, når værelset er lidt køligt, det gælder også spædbørn. Sørg derfor for at værelset er varmere om dagen og køligere om natten. Hvis du ikke har en termostat, kan du kontrollere, lade vinduet være lidt åbent eller bruge en ventilator om natten. (Bare sørg for, at din baby sover langt væk fra vinduer og ventilatorer, og at rummet aldrig bliver for varmt eller for koldt.)

Den perfekte slynge

En Slyngevugge med motor er også en fantastisk måde at få dit nyfødte barn til at sove. Barnet vil blive vugget stille og roligt frem og tilbage, på en måde der minder om bevægelserne hun følte inde i livmoderen. Det giver baby en tryghed og vil hjælpe hende til at falde til ro, så mor og far også kan få et øjeblik til jer selv.

Flere Nyheder