Skån miljø og klima med en energi effektiv varmepumpe

06 maj 2020 Astrid Pedersen
Skån miljø og klima med en energi effektiv varmepumpe

I disse år er klimaet på alles læber verden over. Herhjemme har vi især fokus på hvad den enkelte kan gøre for at minimere sit globale CO2 aftryk, som er betegnelsen for vort samlede energi forbrug livet igennem. Dette kan for eksempel gøres ved at forbruge mindre, rejse knap så hyppigt med fly, eller spise mindre kød.

Men der er også mange lavthængende frugter, som er lige til at plukke hvis du ejer et hus. Her vil du samtidig kunne spare mange penge ved at optimere dit forbrug af energi anvendt til opvarmning af boligen. Dette kan eksempelvis gøres ved at lade husets ydervægge efterisolere, og udskifte vinduesruderne med særligt isolerende ruder. Og hvis du udskifter dit fyr eller dine ineffektive og dyre elektriske varmeapparater med en moderne varmepumpe, er der meget at spare såvel økonomisk som på din klima konto.

Hvorfor skal jeg skifte fyret eller elovnene ud med en varmepumpe?

Der er faktisk kun gode og positive grunde til at udskifte det slidte fyr eller de gamle elektriske radiatorer med en luft til vand varmepumpe eller med en luft til luft varmepumpe.

Disse opvarmnings former er nemlig hver især mere energi effektive end deres uddaterede modsætning. Det betyder, at en varmepumpe udnytter den tilførte energi langt mere effektivt end et fyr eller en elradiator.

Et slidt og udtjent olie, pille eller gas fyr vil på sigt gå hen og blive langt dyrere i drift end det var som splinternyt, idet det hyppigere skal renses og typisk vil forbruge mere brændstof for at generere samme mængde varme. Du kan, med andre ord, få langt mere varme for pengene med en luft til vand varmepumpe end du vil kunne med dit gamle fyr. Og så kan du oven i købet opnå tilskud til opsætning og installering af en varmepumpe.

Du kan læse mere om opsætning af DVI varmepumper på givekoleservice.dk

Flere Nyheder