En Afrusning kan blive en hård omgang

17 august 2019 Anders Lundtang Hansen
En Afrusning kan blive en hård omgang

Har du nogensinde haft tømmermænd?

Måske er du af den velsignede type, der aldrig bliver ramt af tømmermænd, og i så fald skal du prise dig lykkelig.

Men dem, som er vant til at gå i byen og tit tage på ture, der involverer mange typer og former for alkohol, ved også, at der eksisterer mange forskellige grader af tømmermænd.

Der er næsten dem fra, hvor man tror, man skal dø og dårligt kan røre sig, til der, hvor man bare lige føler sig lidt ør, men ellers ikke kan være nogen forskel fra før, man drak dagen før.

Er det ikke utroligt, at vi mennesker indtager et stof, der potentielt er farligt for os, og som størstedelen af os ligefrem fortryder dagen efter og ikke kunne drømme om i vores vildeste fantasi at gøre igen – lige indtil weekenden banker på igen?

Så prøv at forestil dig, at du skal igennem alle de stadier af tømmermænd til de går helt væk; fra de helt værste til dem, der er mere milde i det, men at det stod på i flere dage, måske uger i træk?

Du tænker nok for dig selv, at den slags drukture kunne du virkelig aldrig finde på at tage på, men prøv at forestil dig, hvis du ikke kunne undgå det, og du netop forsøgte at komme ud af især alkohol.

Sådan oplever mennesker det, der skal igennem Afrusning.

Deres kroppe har vænnet sig så meget til alkoholen i dette tilfælde, men det kunne også være et andet narkotika, så når man pludselig nægter kroppen fra den ene dag til den næste, fordi man går i behandling, at den ikke kan få det stof, så går i den strejke og giver dig nogle store kvaler i form af abstinenser, der er virkelig forfærdelige at udholde.

Det er kroppens måde at insistere på at få det vante stof, men her skal man hænge i og huske, at dette er en tilvænningssag.

Flere Nyheder